Сутра у Шајкашу Општинска смотра рецитатора општине Тител

0
758

У среду, 27. марта 2019. са почетком у 13 часова у Дому културе у Шајкашу, одржаће се Општинска смотра рецитатора општине Тител, под називом „Песниче народа мог“. Иницијатор ове идеје је председница Клуба Уметника Бина из Новог Сада – Драгана Младенов, а смотра се реализује уз подршку психолога основне школе „Исидора Секулић“ у Шајкашу – Наде Вујановић и секретара месне заједнице у Шајкашу – Мирољуба Медаковић. Организатор рецитаторских смотри је Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине уз чију сагласност је смотра поново покренута у општини Тител.

Општинска смотра рецитатора је, након школских смотри, други ниво такмичења свих младих рецитатора, која води пласманом ка зонском, покрајинском и републичком такмичењу у казивању поезије.

На смотри ће се представити 37 рецитатора општине Тител у три узраста:

млађи узраст (ученици од првог до четвртог разреда основне школе),

средњи узраст (ученици од петог до осмог разреда основне школе),

старији узраст (средњошколци и старији).

Рецитаторе ће пратити селектор из позоришног миљеа, Миодраг Петровић (глумац СНП-а из Новог Сада), а најбоља два рецитатора из сваког узраста пласираће се на Зонску смотру рецитатора, која се одржава 16. и 17. марта 2019. године у Бачу.

На сам дан такмичења посетиоце и такмичаре очекује и културно-уметнички програм у коме ће наступити Милош Комазец (музичар из Шајкаша) и Љубомир Глигорић (песник из Новог Сада).

Клуб Уметника Бина – КУБ је организација уметника и ентузијаста из Новог Сада која на територији града и околине делује пуних 7 година. Основни циљ Клуба је да кроз уметност и активизам побољшају квалитет свакодневног живота њихових суграђана.

Иза себе имају дугачак низ наступа, представа, изложби, радионица и такмичења у рецитовању. Могу се похвалити успесима рецитатора на свим нивоима такмичења од којих су до сада чак четири њихова члана представљала град Нови Сад на републичкој смотри рецитатора. Део њиховог рада су и манифестације и фестивали које су подржали Градска управа за спорт и омладину града Новог Сада, Канцеларија за младе, Британски савет и Покрајински секретаријат за спорт и омладину („Акција на КУБ“, „Култура VS. Тастатура“, „А шта ТИ радиш ових дана?“, „Инспириши се-Афирмиши се“, „С оне стране дуге“). Неки од пројеката које су реализовали били су проглашени за најуспешније пројекте у граду и покрајини. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here