У Мошорину свечано отворен Културно-просветни центар „Вожд“

0
682

У суботу, 23.02.2019. године своја врата пријатељима, суграђанима и саборцима, на првом спрату виле Влашкалић у Мошорину, отворио је Културно-просветни центар „Вожд“.

На самом почетку присутне је, испред Културно-просветног центра поздравила Бранка Несторовић, која их је повела кроз програм припремљен за ту прилику. Отац Бошко Р. Маринков, мошорински парох, помолио се за успешан рад Центра.

У данима када се по Србији затварају институције културе, председник општине Тител Драган Божић, истакао је да је поносан да се у општини Тител, у Мошорину отвара један овакав Центар и да ће се потрудити да помогне рад и административно и материјално.

Емотиван је био и говор Ивана Стратимировића, праунука вожда Ђорђа Стратимировића као и помоћника покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Милана Мицића.

Присутне су поздравили и генерални секретар Скупштине Аутономне покрајине Војводине Никола Бањац, представник Удружења „Вожд Ђорђе Стратимировић“ Радомир Мишљеновић и Марина Галогажа председница Извршног одбора Националног савета руске националне мањине, која је, понета емоцијама, отпевала стару козачку песму.

За добро расположење побринуле су се руске девојке које су извеле модерну руску песму и руске девојчице које су на руском извеле песму налик на бећарац. С обзиром да се 23. фебруара у њиховој матичној земљи, Русији, обележава национални празник Дан бранилаца отаџбине, мале Рускиње извеле су и Каћушу.

Удружење шајкаша, њихових потомака и поштовалаца „Вожд Ђорђе Стратимировић“ за изузетно прегалништво на пољу очувања и неговања културе шајкашке области уручило је Благодарницу Весни Кнежевић, председници Скупштине општине Тител, Радославу Јанковићу, пријатељу шајкаша, Слободану Тошићу председнику мото клуба „Ноћни вукови“ из Републике Српске као и Марини Галогажиној председница Извршног одбора Националног савета руске националне мањине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here