ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ- СВЕТОГ САВЕ У ОШ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ ТИТЕЛ И У СТШ „МИЛЕВА МАРИЋ“

0
562
У ОШ „Светозар Милетић“ Тител, свечано је прослављена Школска слава- Свети Сава. У препуном холу школе, присутни су са задовољством пратили разнолики програм приређен у част нашег светитеља и просветитеља,Светог Саве, који се одрекао благодети световног живота који му се смешио као младом принцу Растку Немањићу.Програм се састојао од рецитација, фолклора и хорског певања.Кум школе био је Свето Трнинић,а свештеник Милош Јевросимов благословио је кољиво и славски колач. Један од свечаних тренутака био је када је директор школе мр Петар Којић уручио Светосавско признање неколицини просветних радника који су се у претходном периоду издвојили својим радом, резултатима и односом према послу. Признање је уручено учитељу Браниславу Бркићу, као и наставницима физичког васпитања и енглеског језика, Гордани Буљин и Јасминки Бакић. Признање је добио и наставник хемије , Драго Пајић- помоћник директора у ИО у Гардиновцима.
Свечано је било и у СТШ „Милева Марић“ где је после благослова кољива и славског колача одржана свечана приредба у којој су се ређала казивања о Светом Сави и хорске песме. Програм у трајању једног школског часа био је свечан и лепо припремљен. Кум школе био је Дино Турсић, некадашњи ученик ове школе, сада запослен као професор физичког васпитања у Берлину.Он је школи поклонио тренажни бицикл који ће бити смештен у сали за физичко васпитање, а није заборавио ни поклон за директорицу Јадранку Пешти, одељењског старешину Драгицу Трнинић, своју мајку Весну Кнежевић…Притом је одржао леп говор са кратким подсећањем на дане школовања у СТШ „Милева Марић“.
Јадранка Пешти честитала је школску славу и захвалила се присутнима, а пригодне поклоне уручила је професорима који су припремили свечани програм. Касније, на  свечаном ручку у хотелу „Тиса“,четворо професора који су у СТШ „Милева Марић“ провели 15 и 20 година, добило је јубиларне награде.
ОШ „Светозар Милетић“ Тител
СТШ „Милева Марић“
        
Фотографије и текст: Стево Диклић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here