ТИТЕЛ-ОДРЖАНА ПРВА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ИНВАЛИДА РАДА ОПШТИНЕ ТИТЕЛ

0
1076

У петак, 23. новембра 2018.одржана је прва ликовна колонија у организацији Удружења инвалида рада општине Тител.Колонија је одржана поводом обележавања 3. децембра, Дана инвалида, а отворила је Стана Свиларов, председник Савеза инвалида рада Војводине, уз присуство Славице Копиловић , стручног сарадника Савеза.Колонија је одржана у угоститељском објекту „Мала чарда“ на обали Тисе, а одазвало се осам ликовних стваралаца из Титела и Зрењанина. Није било тематске условљености, већ је свако радио према својим афинитетима и тренутној инспирацији. Из Титела су учествовали  Милица Поповић, Станко Цветковић, Јелена Живковић, Љубица Ранисављев, Иванка Јерков, Александар Мирков и Стево Диклић , а из Зрењанина Јелена Стојков. Резултат тога рада било је десетак успешних остварења, која су се разликовала стилски и тематски.

Успешан организатор колоније била је Мара Топић, председник Удружења инвалида рада Тител. Она је истакла да велике заслуге за ову манифестацију имају спонзори, а то су  Савез инвалида рада Војводине, општина Тител, ДОО „Порта“ Каћ и ДОО „Алф промет“ Каћ.
Осврнувши се на одазив сликара и квалитет радова, госпођа Топић изразила је велико задовољство и једним и другим, откривајући притом и план да за следећу годину планира колонију са много већим бројем учесника.
Говорећи о људима са инвалидитетом, рекла је да у свету има око 500 милиона са неком врстом инвалидитета, међу које спадају и инвалиди рада. Она је на крају говора упутила поруку да свако треба да размишља на једини исправан начин, а то је да инвалиди живе са нама, а не поред нас и да је линија која раздваја здраве од болесних веома танка.
              Фотографије и текст: Стево Диклић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here