ПРВА НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ОШ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ ТИТЕЛ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ У ЛАЗАРЕВЦУ

0
1369

Ученици ОШ „Светозар Милетић “ Тител успешни су дугогодишњи учесници Међународног фестивала хумора за децу који већ тридесет година организује и реализује НБ „Димитрије Туцовић“ Лазаревац. Идејни творац овога, у свету јединственог, Фестивала је Радмила Булатовић, дугогодишња директорка библиотеке, а сада пензионерка и директорка фестивала.
Фестивал је за 30 година постојања угостио бројне угледне госте са подручја бивше велике државе, али и из других делова света. На Фестивалу су у првих 30 година учествовала деца из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Мађарске, Бугарске, Словеније, САД, Енглеске и Немачке.
Ове године Анастасија Бурка, Валерија Врањо, Лидија Секулић и Марија Топаловић, ученице VIII4 одељења из Лока, освојиле су прву награду на ликовном делу конкурса у категорији Нова форма. Ученице које су чиниле ликовну групу „СТарт“ овај успех су постигле под вођством Стеве Диклића свог бившег одељењског старешине и наставника ликовне културе. Победници су у виду филмске траке представили своје одељење које су упоредили са швајцарским сиром пуним рупа (рупе у знању, рупе у глави, рупе у стомаку, рупе на патикама…) Ово је био само наставак низа успеха које су постигли ученици наше школе под вођством наставника Диклића који је редован учесник ове манифестације од 1997. године на којој су ученици и он лично освојили преко сто награда. Ово му је прва награда од одласка у пензију због чега је посебно радостан јер сматра да пензија не значи прекид контакта са животном и радном средином, па у шали каже: „Мировина није за мировање!“ На овогодишњем фестивалу поред појединачних награда за ученике додељена је и диплома Ликовној групи „СТарт“ и захвалница Стеви Диклићу за, како пише „Велики допринос квалитету и успешности Међународног фестивала хумора за децу“!

Ж. Марковић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here