Велика матура најмлађих матураната

0
642

У уторак, 12. јуна 2018. године у Основној школи „Светозар Милетић“ у Тителу уприличен је пријем ђака првака. У холу школе будуће прваке дочекао је директор школе, Петар Којић, који их је поздравио и пожелео им успешно школовање. Учитељица Оливера Хорват и учитељ Бранислав Бркић прозвали су своје ђаке и повели их да први пут седну у ђачке клупе.

Након тога сви будући прваци из Титела, Лока, Вилова, Гардиноваца, Шајкаша и Мошорина састали су се на платоу из зграде општине и сви заједно кренули у дефиле до Парадног трга где је организована централна приредба поводом завршетка предшколске наставе у организацији Предшколске установе „Плави чуперак“. На Парадном тргу у Тителу окупили су се родитељи предшколаца, баке, деке, родбина и многобројни суграђани који су могли да уживају у предивном призору. Двестотинак деце са територије општине Тител, обучени у бело, са матурским капицама окупило се на тргу. Присутне је поздравила директорка Предшколске установе Јовнка Андрић, а након ње и председница Скупштине општине Тител Весна Кнежевић.

Васпитачице су, на бини, представиле свака своју групу предшколаца. Предшколци из Мошорина који су учествовали на драмској смотри и предшколци из Титела који су освојили златну медаљу на Спортској олимпијади добили су пригодне поклоне.

Српском, мађарском и ромском игром као и традиционалном песмом Довиђења драги васпитачи још једна генерација предшколаца испраћена је у први разред.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here