Како упарити вино и храну

0
391

У организацији Винског витешког реда „Дионис“ из Титела у петак је на броду „Аласка прича“ одржано саветовање на тему Како упарити храну и вино. Манифестацију је отворио председник општине Тител Драган Божић. Маринко Парун, велики мајстор витезова вина, причао је о сортама вина, изрекама мудрих људи на тему вина, а отпевао је и химну Винског витешког реда „Дионис“. О спајању хране и вина присутнима је говорила Александра Сердар, члан Сомелијера Војводине.

Дегустирало се прво бело вино, учили су присутни како да држе винску чашу, како да по изгледу и густини препознају количину алкохола као и старост вина. Уз бело вино дегустирао се смуђ.

Након белог вина послужен је розе. Розе је послужен уз шунку и домаћи сир.

И на крају црвено вино уз бајадеру од прасетине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here